Senaste projekt


Föreläsningsserien beräknas starta i oktober och fortlöpa fram t.o.m. början av december. Mer info kommer inom kort! 

 

 


 Tidigare projekt

 


 


Video av: Dany Haddo Välkommen till Café Edessa!
Där dina ord är valutan’

Inspirationen till namnet kommer ifrån den historia staden Edessa, på Arameiska ”Urhoy”, där ett av världens första universitet grundades. Idén med caféet är att etablera sig väl inom Sveriges ramar, så att alla får möjligheten att besöka det unika och äventyrsfyllda cafét.

 För att kunna ta del utav det vi erbjuder, kunskapsrika och trevliga stunder tillsammans, måste ni bege er till närmaste Café Edessa. Där har du också möjligheten att träffa folk från din egen hemort där alla kan växla och utbyta tankar och erfarenheter med varandra.

Men vad skiljer sig Café Edessa från ett vanligt fik? Jo, Här kommer det att diskuteras ett urval av viktiga ämnen som berör vårt vardagsliv. Som gäster blir ni också en del av rörelsen och er närvaro kommer att definiera caféets karaktär. Tanken bakom det hela är att minimera tabuerna kring diverse ämnen och lära känna varandra bättre.

Vi önskar er en minnesvärd och lärorik tid hos oss.

Välkommen åter!

 


 

 

Programmet kommer att sändas varje torsdag kl. 19:20 på Suryoyo Sat med start
torsdagen den 15 september.

 

Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet har tillsammans med lokalföreningen i Södertälje startat ett nytt projekt som heter SAUF:s frågesport.

Frågesporten är riktad för ungdomar i åldern 12 till 16 år. Frågorna handlar om identitet, kyrkan, idrott etc. Projektledaren är Tony Messo och tillsammans med programledarna Gabriella Alptekin och Jonathan har de tillsammans skapat en givande start med frågesporten som spelas in på Suryoyo Sat. Än så länge har tre deltävlingar spelats in, en deltävling kvarstår, två semifinaler och finalen kvarstår att spela in. SAUF:s förhoppning är att kunna sända finalen live på Suryoyo Sat med en ung publik.

Vi vill rikta våra hälsningar till våra sponsorer och samarbetspartners som är Syrianska Shopen, Ludis El, Arzu Alan, Danha Hanna och Steyfo Soumi.

Projektledare, Tony Messo

 

Text: sauf.nu