Sälen, en oförglömlig skidresa

 

Dag 1

 

Efter drygt 7 timmars resa så är man framme i sälen. Men först gäller det att kvittera ut pjäxor skidor stavar mm från uthyrningslokalen innan man får bege sig till stugorna. Huvudledaren Jonathan samlar ihop samtliga deltagare för att dela upp deltagarna till de olika stugorna och för att dela ut lite information om morgondagens föreläsning som ägde rum vid konferenssalen. När man äntligen hade hittat stugan man skulle bo på så var det bara att börja packa upp, bädda sängarna och låsa in skidutrustningen innan man skulle gå ut för att få i sig en liten bit att äta.

 

Dag 2

 

Klockan var 09.00 och larmet tjöt från mobilen. Eftersom backarna öppnade strax vid 08.00 tiden så bestämde jag mig för att vakna lite tidigt så att man verkligen fick en heldag framför sig. Efter många timmar av skratt och skoj så var det dags att bege sig till stugorna för att ha en chans att kunna vila upp sig. Klockan slog 20.00, då det var föreläsning som hölls av inte minst än huvudledaren Jonathan. Jonathan föreläste om SAUFs historia samt om andra föreningar som t.ex. SAAF och WCA.  Man passade också på att klämma in en upplaga av café Edessa som man körde igenom lite kortdraget.

 

Dag 3

 

Den tredje dagen var en fri dag. En heldag som man kunde planera alldeles själv.

Man kunde antingen åka skidor hela dagen eller gå tvärs över gatan till Experium där det fanns ett inomhus bad med massor av rutschkanor, bubbelpooler, bastu, mm. Man kunde naturligtvist om man bara så ville hänga i en av de många barer och loungerna som fanns lite överallt i sälen trakterna.

 

Dag 4

 

Det är sista dagen i sälen och de flesta av deltagarna samt ledarna är trötta. Det gäller att vakna tidigt, packa ner allt, städa stugorna och lämna nyckeln för senare inspektering av hyresvärden. Alltså är den sista dagen alltid en stressig dag, mycket ska göras och många bollar som hänger i luften.

När allt är som det ska så är det bara att kliva in på bussen och de mesta dels av bussen somnar in i en djup sömn. Drygt 3 timmar på väg hem så gör vi ett stopp i Borlänge där deltagarna kunde köpa en bit mat och gå på toaletten etc.

Den härliga känslan då man börjar känna igen vägen då vet man att det inte är lång kvar hem och som vanligt var det SAUF Södertälje som fick kliva av bussen först, därefter var det raka vägen hem till Norsborg.

 

Tack för en underbar resa SAUF Södertälje och SAUF Norsborg!

 

Text: Jakob Mado
Foto: SAUF Södertälje & Norsborg