Ölands resan

Vi började resan med en busstur där vår grymma busschaufför hämtade upp ett par ungdomar från Norsborg och därefter fler från Södertälje.

– Fredag; så duktiga som vi är med att planera tider (syrianska tider) var inte våra rum färdiga när vi anlänt. I väntan på våra rum fördrev vi tiden på en underbar strand där några ungdomar passade på och bada. Vi fick även lära oss mer om föreningen SAUF då ledaren Jonathan drog en lärorik föreläsning. Vi hann även få i oss en matbit innan vi äntligen fick våra efterlängtade rum. Innan vi avslutade dagen körde vi några lekar för att bland annat bryta isen och lära sig namnen på allihop. Vi avslutade dagen med lite grillning.

– Lördag; Lördagen blev en tidig morgon för dem ”pigga på kvällen” ungdomarna. Planen för denna dag var att besöka en nöjespark där vi skulle ha väldigt kul. Man fick träffa på allt ifrån apor till tigrar. Man fick sedan syn på tivolit där vi åkte en massa karuseller. Lite längre in i parken finns även en vattenpark där några av ungdomarna utforskade. Vi började åka tillbaka till vandrarhemmet vid parkens stängning. Efter att vi kommit tillbaka lagade några av ledarna tacos middag. Efter middagen hölls en föreläsning då ungdomarna bland annat fick lära sig arameiska alfabetet.

– Söndag; alla ungdomar steg upp tidigt för lite frukost, efter fick man städa sina egna rum där vi kunde åka hem tidigare. Det var en lång men väldigt rolig bussresa. Under resans gång hade man arangerat en frågesport där tre vinnare korades. Alla fick även skriva en utvärdering över hur de tycker resan hade gått/varit. Vi gjorde några stopp, bland annat i Norrköping där vi satte oss och åt. Sedan fotsatte resan sakta men säkert hemåt där man släppte av Norsborg först och sedan Södertälje.  

Kort summering: Resan var underbar, skrattade jättemycket och tyckte att sällskapet var helt toppen. Jag hoppas verkligen fler ungdomar engagerar sig och tar lärdom av dessa resor för vi som åkte med hade en skratt full resa, och jag vill tacka alla som deltog; det var ett nöje att åka med er.

 

Text: Alexandra Örunver
Foto: Rachel Lahdo 
info@sauf-talje.se 

 

P.S. Fotot kommer publiceras inom kort!