JULDISCO

 


Fester har blivit en självklarhet för många, särskilt för de myndiga. Varje påsk och jul har blivit traditionella festhelger efter kyrkobesök och familjeträffar. År efter år.
Men barnen då, förutom luciatågen på förskolorna och lågstadiet, blir dem kvarlämnade hemma när dem vuxna är ute och festar och har kul.

En person inser att det måste ske en förändring, och barnens bön blir besvarad. Den 18 december 2011 ägde ett juldisco rum i Hallunda för alla barn, som hade en egen dj-spelare, en tomte som delade ut många julklappar, flera danstävlingar, dansuppvisning, danslärning och mycket julmust med chips och godis.
Så mycket att jag inte längre behövde använda en kudde för att forma en stor mage för tomtedräkten. Min egen mage gjorde alldeles susen på egen hand.
Det blev också så mycket dans att alla såg ut potentiellt sätt som blivande Michael Jackson till slut.

 

Personen bakom hela idén Tony Messo som är projektledare i SAUF är verkligen barnens hjälte.
Barnen strålade av glädje, att beskriva den fina atmosfären den söndag kvällen är omöjligt.
Det är en otrolig känsla att se barnens uppskattning på deras ansiktsuttryck. Att fälla en tår var på sin spets.
Vi hoppas att Tony förblir projektledare i SAUF länge till för organisationens skull och för dem goda idéerna som är för barnen och ungdomarnas skull. Vi upplever en stor uppskattning från föräldrarna också för dem goda insatser som sker.

Vill också tacka alla fina personer som hjälpte till att göra juldiscot möjligt. Tack.

Vi ses på nästa aktivitet. Till dess, God jul.

 

 

 

Text: Jonathan

Foto: Rosie Abdiyo & Tony Messo