SAUF nattvandrar med Polisen

 

SOKU Södertälje har tagit initiativet att samarbeta med Polisen i samband med att hålla Södertälje trygg på fredagar och lördag nätter då det är populärt för allmänheten att vistas på stadens nattklubbar och barer.

Som nattvandrare är den egentliga uppgiften att finnas först och främst som extra ögon för polisen vid incidenter och diverse tillbud för att snabbt kunna anropa polis till platsen och om säkerheten inte äventyras kunna också själva ingripa.

Vi kan också konstatera att som nattvandrare känns det tryggt även för oss när vi traskar igenom Södertälje Centrums terräng då det befinner sig flertal polisradiobilar, polishusvagn och volontärer från polisens egen organisation.
Södertälje är på väg mot rätt riktning och vi hoppas verkligen att det fortsätter, så att varje individ kan utan att känna obehag vistas ute i sin egen hemstad när som helst på dygnet och vilken dag som helst på veckan.

När kommun, polis och volontärer från olika organisationer tillsammans reser sig och satsar för samhällets skull, för allas tillvaro och för allas trygghet så känns det underbart att leva i omfamningen av sådan behjälplig insats av goda själar.    
  


                        ‘All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing’

 

 

Text: Jonathan
Foto: Nahrin Dik