Fotbollsturnering Abgar u Komo

Återigen befann vi oss i Norrköping. Den här gången var det fotboll som var ämnet, laganda som var språket och vinstlusten som var drivkraften i den årliga fotbollsturneringen som Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundets idrottsutskott arrangerar, den här gången tillsammans med lokal föreningen SAUF Norrköping.

Efter många diskussioner, flertal möten mellan två styrelser och oändligt många telefonsamtal blev det tillslut möjligt att samlas i Norrköping. 

På plats den 29 oktober 2011 i Ektorpshallen befann sig nitton lag med otrolig kämparglödhet, fyllda läktare av åskådare med underhållande hejarramsor och tre professionella domare som höll en elit nivå hela turneringen igenom.

När vi tänkte det här kan inte bli bättre, så bra som allting var, så serverades mat till alla hungriga (kyckling med potatis) det var verkligen pricken över i, som grädden på moset, körsbärn på tårtan.

Med belåtna magar, nöjda ansikten och applåderande händer var det verkligen en stund av sann glädje som genomsyrades i idrottshallen, att så många ungdomar kan samlas och uppskatta varandra och hela tillställningen gör mödan värt.

Människorna att tacka för denna minnesvärda dag är styrelsemedlemmarna i SAUF Norrköping och idrottsutskottets styrelsemedlemmar.  


Men vad är en fotbollsturnering utan en fest efteråt. Vintsten måste firas, priserna delas ut, champagnen flöda samt blommor som förgyller. Alla deltagare, åskådare, arrangörer från turneringen samt  festsugna människor alla tillsammans firade och avslutade en underbar lördag med briljans. 

Första plats - Syrianska Göteborg (SAUF Göteborg)


Andra plats - Samfundet (SAUF Jönköping)


Tredje plats - Syrianska Norrköping (SAUF Norrköping)


FairPlay pris - Samfundet (SAUF Jönköping)


Bästa tjej - Nancy Sharro


Bästa kille - Ignatius Malki

 

 

Text: Jonathan  Foto: Sofia Isik