Kenoro Camp


Vi är tre personer från Södertälje som sätter sig i bilen, helt ivriga om att komma fram till Kenoro Camp i Norrköping. Jonathan (ordförande för SAUF1 Södertälje) är förberedd med sin laptop, tre system kameror och alla banderoller som skulle kunna synas på milavstånd. Rachel (styrelseledamot i SAUF2) sitter bak och mumsar i sig cheeseburgare och milkshake (jordgubb) och jag har solbrillor på fast det är höst.
Vi följer efter Bedros (ordförande för SAAF3) han har tydligen GPS, men vi lyckas i alla fall köra fel ett antal gånger.

När vi äntligen kommer fram, blir vi varmt välkomna av organisatörerna som består av, SAUF2, SUA4 och SAAF3. Ett välkomsttal och en snabbintroduktion av helgen hålls om vad som komma skall.
Vi fortsätter kvällen med att lära känna varandra och hela gruppskaran, från Sveriges alla hörn och kanter samt några Holländare som samlades i Norrköping, bestod endast av underbara individer.

Dag två börjar vi dagen med en rejäl frukost för att sedan bänka oss i salen, där Daniel Gabriel (Vice President för SUA4) sätter igång med att berätta om SUA4 och arbetet som genomförs, striden för våra mänskliga rättigheterna i FN, han berättar även om araméernas situation i diasporan och hur några få individer som kan påverka men förblir passiva, gör att dem utsatta glöms bort och aldrig får erkännande på bästa möjliga sätt. Samtidigt som allt syrianer/araméer står för kan försvinna om vi inte står på oss som ett enat folk.

Efter lunchen var det Johny Messo, (Presidenten för SUA4) som tillträde podiet och föreläste om ursprunget och historian av folkslaget syrianer/araméer. Vart begreppen kommer ifrån, När det började och hur långt det utsträcker sig.
Tankarna for i alls huvuden, tusen frågor ställdes. En mycket givande och lärorik dag, som lämnade ingen oberörd den kvällen.

Sista dagen, handlade det om ledarrollen och vad det innebär att vara ledare. Två kompetenta personer inom området hyrdes in för att föreläsa och försöka utveckla våra ledarskapsförmågor. Genom flertal olika övningar, diskussioner och rollspel.

 

Jag vill summera helgen genom att säga, strävan att söka kunskap, viljan att kunna påverka och styrkan för att kunna kämpa för sin sak är nyckelorden för en framgångsrik början i rätt riktning. Det är känslan jag fick att många hade när jag lämnade Norrköping. För den här gången.

 

 

Ordlista

SAUF1 - Syrianska Arameiska Ungdomsföreningen

SAUF2- Syrianska Arameiska Ungdomsförbundet

SAAF3 - Syrianska Arameiska Akademikerförbundet

SUA4 - Syriac Universal Alliance, som numera heter WCA - World Council of Arameans (Syriacs) som är syrian/araméernas paraplyorganisation.

 

 

Text: SAUF
Foto: Daniel Gabriel, daniel.gabriel@sua-ngo.org