BEACHSOCCER I LT

Syrianska-Arameiska Ungdomsföreningen i Södertälje

Vi styrelsemedlemmar i Syrianska-Arameiska Ungdomsföreningen i Södertälje önskade att arrangera ett sportevenemang för ungdomar ifrån hela Sverige. Resultatet blev en Beachsoccer turnering.
Vi blev i begäran tilldelade ansvaret av Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundets idrottsutskott för att hålla en av årets sportevenemang.
Alla syrianska-arameiska lokalföreningar i Sverige svarar till förbundet i avseenden för att arrangera olika tillställningar.

SAUF Södertälje som är oberoende ung förening som grundades under 2008 och är en religiös och partipolitisk obunden förening.
Vår uppgift är att bevara syrianska-arameiska ungdomars intressen på det kulturella och sociala planet. Idag har vi ca 2000 medlemmar runtom i Södertälje.
En annan viktig fråga som på senare år fått stor uppmärksamhet är utbildningens roll i de syrianska-arameiska ungdomarnas liv. Med den turbulensen och komplexitet som råder i dagens omvärld är det lätt att konstatera att utbildningen är viktig och bör prioriteras högt. Att ha välutbildade ungdomar medför en viss flexibilitet som gör det möjligt att kunna hänga med i den snabba utvecklings- och förändringstakten. Därför är uppmuntran till utbildning en del av SAUF:s viktiga arbete.  

För att en ideel organisation skall kunna överleva behövs det en aktiv styrelse med en målsättning i fokus och ett brinnande intresse för ungdomar. Först i år ha vi etablerat oss i föreningslivet på allvar med regelbundet återkommande aktiviteter.
Vi är fortfarande i utvecklingsfasen och expanderar oss via sociala medier och en egen hemsida www.sauf-talje.se med intentioner att synas och höras ytterligare.

I juli månad arrangerade vi vårt första stora evenemang, en två dagars resa till Göteborg för 50 personer. Vilket blev en stor succé där vi hade möjlighet att umgås som enhet, lära känna varandra och lära oss om innebörden av ledarskap och identitet.

Den positiva feedbacken från deltagarna blir styrelsemedlemmarnas drivkraft och motivation till att fortsätta inom föreningslivet och fortsätta arrangera aktiviteter. 

Lördagen den 3 september var det många ungdomar från olika städer och orter som sökte sig till Södertälje hamn för att delta i årets Beachsoccer turnering. Vi började dagen med att samla alla deltagare, funktionärer, domare, ledare med ett välkomsttal av Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundets ordförande Michel Sauma. Nyckelorden var att skapa kamratskap med varandra både på- och utanför planen, spela fair-play och framförallt ha riktigt trevlig dag tillsammans. Vilket vi, i högsta grad, kan påstå levdes upp till i alla avseenden.

Turneringen var väldigt fartfylld och spännande, att spela på sand bringade många fina tekniska manövreringar och cykelsparkar som förgyllde åskådarnas ögon som satt i strandstolar. I den 23 gradiga lokalen bringades också en varm och somrig utomlandskänsla.

Vi fick också en väldigt unik gäst, som hälsade på i Beach hallen nämligen Södertäljes storstjärna och egen kändis Syrianska FC spelaren Peter Ijeh.
Peter Ijeh höll ett litet tal och efteråt fick många stå i kö för att ta bilder och ställa frågor. Det var mycket uppskattad av alla närvarande.
På pausen serverades kycklings pasta med dryck av personalen på "The Beach" som var fantastiska och supertrevliga.

Kvällen avslutades efter en mycket spännande och livlig final med prisutdelning av SAUF Södertäljes egen ordförande Jonathan. Förstapriset kammade Södertälje laget hem, andra- och tredjepris samt Fair-Play och Jämställdhetspriset tilldelades också ut.

SAUF Södertälje tackar alla inblandade parter som gjorde dagen möjlig. Alla föreningar som anmälde sitt lag, The Beach personalen, TV-teamet från Suryoyo Sat, Peter Ijeh och domarna samt alla deltagare.

 

Text: Simon Selo, simon.selo@sauf-talje.se
Foto: Jonathan

Tryck: Läns Tidningen, LT