LYCKAD BEACHSOCCER-TURNERING

 
Vann gjorde lag Benjamin Osta (till höger i bilden) och andraplatsen gick till Enköping 2 (till vänster).


Lördagen den 3 september var det många ungdomar från olika städer och orter som sökte sig till Södertälje hamn för att delta i årets Beachsoccer turnering. Vi började dagen med att samla alla deltagare, funktionärer, domare, ledare med ett välkomsttal av Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundets ordförande Michel Sauma. Nyckelorden var att skapa kamratskap med varandra både på- och utanför planen, spela fair-play och framförallt ha riktigt trevlig dag tillsammans. Vilket vi, i högsta grad, kan påstå levdes upp till i alla avseenden.

Turneringen var väldigt fartfylld och spännande, att spela på sand bringade många fina tekniska manövreringar och cykelsparkar som förgyllde åskådarnas ögon som satt i strandstolar. I den 23 gradiga lokalen bringades också en varm och somrig utomlandskänsla.

Vi fick också en väldigt unik gäst, som hälsade på i Beach hallen nämligen Södertäljes storstjärna och egen kändis Syrianska FC spelaren Peter Ijeh.
Peter Ijeh höll ett litet tal och efteråt fick många stå i kö för att ta bilder och ställa frågor. Det var mycket uppskattad av alla närvarande.
På pausen serverades kycklings pasta med dryck av personalen på "The Beach" som var fantastiska och supertrevliga.

Kvällen avslutades efter en mycket spännande och livlig final med prisutdelning av SAUF Södertäljes egen ordförande Jonathan Varli. Förstapriset kammade Södertälje laget hem, andra- och tredjepris samt Fair-Play och Jämställdhetspriset tilldelades också ut.

SAUF Södertälje tackar alla inblandade parter som gjorde dagen möjlig. Alla föreningar som anmälde sitt lag, The Beach personalen, TV-teamet från Suryoyo Sat, Peter Ijeh och domarna samt alla deltagare.

 

Text: Jonathan Varli
Foto: Jonathan Varli, jonathan.varli@sauf-talje.se